Android’de Güvenli Mod Nasıl Kapatılır?

Bir Android cihazınız varsa, bir noktada Güvenli Modla karşılaşmış olabilirsiniz. Güvenli Mod, Android’de, işletim sistemini minimum sayıda sürücü ve hizmetle çalıştırarak sorunları gidermenize olanak tanıyan yerleşik bir özelliktir. Yararlı bir özellik olmasına rağmen, eğer onu kapatamıyorsanız sinir bozucu olabilir. Bu yazımızda Android cihazlarda Güvenli Modun nasıl kapatılacağını anlatacağız.

Android’de Güvenli Mod nedir?

Güvenli Mod, Android cihazlarda, işletim sistemini minimum sayıda sürücü ve hizmetle çalıştırarak sorunları gidermenize olanak tanıyan bir özelliktir . Cihazınız düzgün çalışmıyorsa veya belirli uygulamalarla sorun yaşıyorsanız bu yararlı bir özelliktir. Güvenli Mod’a girdiğinizde cihazınız yalnızca temel sistem uygulamalarını ve hizmetlerini yükleyecek ve üçüncü taraf uygulamaları devre dışı bırakılacaktır.

Android cihazınızın Güvenli Mod’a girmesinin birkaç nedeni vardır:

  1. Düzgün yüklenmeyen bir yazılım güncellemesi
  2. Cihazın çökmesine neden olan arızalı bir uygulama
  3. Cihazın normal şekilde başlamamasına neden olan bir donanım sorunu

Android’de Güvenli Mod Nasıl Kapatılır?

Android’de Güvenli Modu kapatmak nispeten basittir. İzlemeniz gereken adımlar şunlardır:

Yöntem 1: Cihazınızı Yeniden Başlatın

Denemeniz gereken ilk şey, cihazınızı yeniden başlatmaktır; bu, güvenli modu kapatmanıza veya çıkmanıza olanak tanır. Bunu yapmak için, “Kapat” seçeneği görünene kadar güç düğmesini basılı tutun. Cihazınızı kapatmak için “Kapat”a dokunun. Birkaç saniye bekleyin ve ardından cihazınızı açmak için güç düğmesini tekrar basılı tutun. Güvenli Mod küçük bir yazılım arızasından kaynaklanıyorsa cihazınızı yeniden başlatmak sorunu çözecektir.

Yöntem 2: Güç ve Ses Düğmelerini Kullanma

Cihazınızı yeniden başlatmak ve bildirimlerinizi kontrol etmek işe yaramazsa Android’de Güvenli Modu kapatmak için Güç ve Ses düğmelerini kullanmayı deneyebilirsiniz.

  1. Güç menüsü görünene kadar cihazınızdaki Güç düğmesini basılı tutun
  2. Güvenli Mod istemini görene kadar Kapat seçeneğine dokunup basılı tutun.
  3. Güvenli Moddan çıkmak istediğinizi onaylamak için Tamam’a dokunun.
  4. Cihazınızın yeniden başlatılmasını bekleyin.Cihazınız yeniden başlatıldığında hâlâ Güvenli Modda olup olmadığını kontrol edin. Değilse, Güç ve Ses düğmelerini kullanarak Güvenli Modu kapatmayı başardınız.

Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri işe yaramazsa sorun, hatalı çalışan bir uygulamadan kaynaklanıyor olabilir. Durumun bu olup olmadığını kontrol etmek için, yakın zamanda yüklenen uygulamaları veya soruna neden olduğundan şüphelendiğiniz uygulamaları kaldırmanız gerekir.

Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

  1. Cihazınızda “Ayarlar”a gidin
  2. Aşağı kaydırın ve “Uygulamalar ve bildirimler”i seçin.
  3. Cihazınızda yüklü tüm uygulamaların listesini görmek için “Tüm uygulamaları gör”e dokunun.
  4. Soruna neden olduğundan şüphelendiğiniz yakın zamanda yüklenen uygulamaları veya uygulamaları arayın.
  5. Uygulamaya dokunun ve “Kaldır”ı seçin.
  6. Cihazınızı yeniden başlatın.

Güvenli Mod arızalı bir uygulamadan kaynaklanıyorsa uygulamayı kaldırmak sorunu çözecektir.

Yöntem 4: Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Yukarıdaki yöntemlerden hiçbiri işe yaramazsa fabrika ayarlarına sıfırlama yapmanız gerekebilir. Bu, cihazınızdaki tüm verileri silecektir; bu nedenle, devam etmeden önce tüm önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. İzlenecek genel adımlar şunlardır:

  1. Verilerinizi yedekleyin: Cihazınızı sıfırlamadan önce kişiler, fotoğraflar, videolar ve belgeler gibi saklamak istediğiniz verileri yedeklemeniz önemlidir. Bunu yapmak için Google’ın yedekleme hizmetini veya başka bir yedekleme aracını kullanabilirsiniz.
  2. Ayarları Aç: Uygulama çekmecesinden veya bildirim gölgesindeki dişli simgesine dokunarak cihazınızın “Ayarlar” uygulamasına gidin.
  3. Yedekleme ve sıfırlamayı bulun: Ayarlar menüsünde aşağı kaydırın ve “Sistem” bölümünü arayın. Üzerine dokunun ve ardından “Yedekle ve sıfırla” üzerine dokunun.
  4. Sıfırlamak için Fabrika verilerini seçin: “Fabrika verilerine sıfırlama” seçeneğini arayın ve üzerine dokunun. Devam etmek için cihazınızın şifresini veya PIN’ini girmeniz gerekebilir.
  5. Sıfırlamayı onayla: Cihazdaki tüm verileri silmek istediğinizi onaylamanız istenecektir. Uyarı mesajını dikkatlice okuyun ve ardından “Telefonu sıfırla” veya “Her şeyi sil” seçeneğine dokunun.
  6. İşlemin tamamlanmasını bekleyin: Sıfırlama işleminin tamamlanması birkaç dakika sürebilir. İşlem tamamlandığında cihazınız yeniden başlatılacak ve kurulum ekranını göreceksiniz.
  7. Cihazınızı kurun: Cihazınızı ilk aldığınızda yaptığınız gibi ayarlamak için talimatları izleyin. Daha sonra verilerinizi daha önce oluşturduğunuz yedeklemeden geri yükleyebilirsiniz.

Not: Fabrika ayarlarına sıfırlama işleminin tam adımları, cihazınızın üreticisine ve Android sürümüne bağlı olarak biraz değişebilir. Sorularınız varsa cihazınızın kullanım kılavuzuna veya çevrimiçi belgelerine başvurduğunuzdan emin olun. Ayrıca, fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi cihazınızdaki tüm verileri silecektir; bu nedenle, devam etmeden önce ihtiyacınız olan her şeyi yedeklediğinizden emin olun. Güvenli modu kapatmak için fabrika ayarlarına sıfırlama son çare olmalıdır.

TeknobooX.com Olarak Türkiye ve Dünya’da gelişen teknoloji haberlerini hızlı ve kolay bir şekilde sizlere ulaştırmayı amaç edinmiştir. Sizlerde gelişen teknoloji haberlerinden haberdar olmak istiyorsanız, sitemizi takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunları da beğenebilirsin