WhatsApp mı? Telegram mı? hangisi daha iyi? Mesajlaşma uygulamaları, anlık mesajlaşma ve bağlantı kurmak için kullandığımız sohbet uygulamaları veya platformlardır. Çoğu zaman arkadaşlarımızla ve meslektaşlarımızla bağlantı kurmak için kullandığımızdan, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiler.
Müşterilerinizle gerçek zamanlı olarak bağlantı kurmanıza ve onlarla etkileşim kurmanıza olanak tanıdığından iş alanında da yaygın olarak kullanılırlar. Sadece özel hayatımızla sınırlı kalmayıp işyerlerinde de yaygınlaşmaya başladı. Mesajlaşma uygulamaları arasında sohbet, gruplar, fotoğraf paylaşımı, sesli ve görüntülü arama yer alır.
Mesajlaşma uygulamaları denilince akla otomatik olarak WhatsApp ve Telegram geliyor. Günümüzün en öne çıkan mesajlaşma uygulamalarıdır. Her iki uygulama da oldukça benzer olduğundan kullanıcılar genellikle hangisinin daha iyi olduğunu tartışır.
Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları olsa da, WhatsApp ve Telegram’ın özellikleri, gizliliği, güvenliği vb. çeşitli yönlerine göre kısa bir karşılaştırmasını paylaşacağım. Bu makale kesinlikle hangi uygulamayı kullanmanız gerektiğine karar vermenize yardımcı olacaktır. WhatsApp vs Telegram hangisi daha iyi ?
WhatsApp, 2009 yılında Brian Acton ve Jan Koum tarafından kuruldu. Daha sonra 2014 yılında Facebook (Meta Platforms) tarafından 19 milyar ABD Doları karşılığında satın alınmıştır. Dünya çapında 2 milyar aktif kullanıcıyla oldukça popülerdir. WhatsApp’ta her gün 100 milyardan fazla mesaj gönderiliyor. Kurulumu çok kolaydır ve ücretsizdir. Bu uygulamayla sohbet edebilir ve fotoğraflarınızı, belgelerinizi, konumunuzu ve kişilerinizi paylaşabilirsiniz. WhatsApp’ı kullanarak kolayca görüntülü ve sesli görüşme yapabilirsiniz.
WhatsApp, gizlilik ve güvenlik için gelişmiş güvenlik özelliklerini ve uçtan uca şifrelemeyi kullanır. Kullanıcı arayüzü çok kolay ve çekici. Kullanıcılar bu platformu herhangi bir ön bilgi ve tecrübeye ihtiyaç duymadan rahatlıkla kullanabildikleri için oldukça rahattır. WhatsApp’ın potansiyel gelirinin 5 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.
Gizlilik ve güvenlik için gelişmiş güvenlik özellikleri ve uçtan uca şifreleme kullanır. Kullanıcı arayüzü çok kolay ve çekici. Kullanıcılar bu platformu herhangi bir ön bilgi ve tecrübeye ihtiyaç duymadan rahatlıkla kullanabildikleri için oldukça rahattır. WhatsApp’ın potansiyel gelirinin 5 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.
Kullanıcılar Telegram aracılığıyla herhangi bir dosyayı gönderebilir. Kullanıcılar Telegram’ı birden fazla cihazda kullanabilir ve tüm cihazlardan mesaj alabilir. Kullanıcılarına bir düzeyde güvenlik ve koruma sunar ve hem kişisel hem de profesyonel olarak yaygın olarak kullanılır. Telegram, uygulamasından ve hizmetlerinden herhangi bir kazanç sağlamamaktadır.
Hem Whatsapp hem de Telegram, bir özellik listesi içeren anlık mesajlaşma uygulamalarıdır. Sesli, Görüntülü Aramalar ve Mesajlar gibi temel özellikleri neredeyse yaygındır. Ancak grup kapasitesi, dosya paylaşımı, çoklu Platform Desteği vb. gibi bazı özellikler vardır. İhtiyaçlarınıza en uygun uygulamanın hangisi olduğunu bulmanıza yardımcı olacak bunları aşağıda kısaca tartışalım.
Yazma noktaları(Grup, Dosya Paylaşımı, Uçtan Uca Şifreleme ve Gizli Sohbetler, Çoklu Platform Desteği, Gizlilik ve Güvenlik, Gelir)
Hem Whatsapp hem de Telegram’ın grup özellikleri vardır.
Gizlilik ve güvenlik
WhatsApp ve Telegram’ın gizliliği ve güvenliği konusunda kullanıcılar arasında pek çok belirsizlik bulunuyor. WhatsApp’ın yeni gizlilik politikasına ilişkin son güncelleme, kullanıcılar arasında büyük bir kafa karışıklığı yarattı.
Whatsapp ve Telegram’da gelir açısından bir karşılaştırma yok.
Telegram ve WhatsApp’ın hem avantajları hem de dezavantajları var. Tüm sohbetler için uçtan uca güvenli şifreleme istiyorsanız Whatsapp’ı tercih edebilirsiniz. Ancak çok sayıda kişiyle çalışmak istiyorsanız ve kaydetmek veya indirmek için büyük miktarda depolama alanına ihtiyacınız varsa Telegram sizin için daha iyi bir seçenek olabilir.
TeknobooX.com Olarak Türkiye ve Dünya’da gelişen teknoloji haberlerini hızlı ve kolay bir şekilde sizlere ulaştırmayı amaç edinmiştir. Sizlerde gelişen teknoloji haberlerinden haberdar olmak istiyorsanız, sitemizi takip edebilirsiniz.