Ana Sayfa incelemeler Oppo Reno 11F incelemesi: Mükemmel batarya!

Oppo Reno 11F incelemesi: Mükemmel batarya!

144
0
Oppo Reno 11F

Oppo, yılın başında yeni orta sınıf akıllı telefonunu tanıttı. Oppo Reno 11F üreticilerin maliyeti korumak için özellikleri dengelemeye çalıştığı oldukça karmaşık bir sınıftır. Her zaman bir şeyden fedakarlık edilmeli ve popüler ve gerekli parametreler mümkün olduğunca en iyi şekilde uygulanmalıdır. Oppo Reno 11F için durum böyle görünüyor. Pili sosyal ağlarda gezinmenize ve günlerce oyun oynamanıza izin verirken, ana kamera modülleri daha çok destekleyici bir araç olarak kalıyor. Aynı şey, ana kameradan daha iyi portreler çeken ön kamera için söylenemez.filigranAma gelin her şeyden sırasıyla bahsedelim.

Tasarım ve ergonomi

Oppo Reno 11F

Tasarım ve ergonomi açısından Oppo Reno 11F, basit olması bakımından sıra dışıdır. Abartılı bir cihaz imajı yaratmak için ayrıntılı şekiller, kıvrımlar veya yuvarlatılmış kenarlar yoktur. Akıllı telefonun düz uçları ve ekran ve arka panelden çevre etrafındaki metal çerçeveye geçişlerde yalnızca küçük pahlar vardır.

Ekranın etrafındaki çerçeveler çok küçük ve dikkat çeken şey üst ve alt kısımların aynı genişlikte olması. Ön kamera üstteki ekrana gömülü ve parmak izi sensörü altta ekranın altında. Genel olarak, model düzgün, iyi yapılmış ve kullanımı keyifli görünüyor.

Boyutlardan bahsedecek olursak, bu normal boyutlarda ve sınıfa uygun, ancak orta büyüklükte bir akıllı telefon. Zamanının “kompakt” sınıfındaki diğer popüler modellerinden daha büyüktür.filigranAma modern standartlara göre hâlâ küçük görünüyor.

Ana kamera modülü, arka panelin üstündeki bir eklentide yer alıyor. Buradan da, üç modülün yerleştirildiği daireler biraz daha dışarı çıkıyor. Yanlarına bir flaş takılmış.filigranfiligranHemen tüm bunları bir kılıfla korumak istiyorum, bu arada bu kılıf da setin içinde yer alıyor.

Oppo Reno 11F

Geleneksel olarak, arka panel tasarımın tanımlayıcı özelliğidir. Bu model Türkiye pazarı için iki renk şeması sunar – sıçramalı yeşil ve dalgalı mavi. Burada manyetik parçacıkların “parıltı” deseni oluşturmak için kullanıldığı söylenir.filigranIşıkta farklı oynayarak ve ışığın yönünü değiştirerek gerçekten çok güzel görünüyor.

Düğmelerin ve konektörlerin düzeni tanıdık. Sağ tarafta bir güç düğmesi ve çift ses tuşu var. Sol tarafta iki SIM kartın veya bir SIM kartın ve bir MicroSD kartın takılabileceği bir yuva var. Kılıfın sudan ve tozdan korkmaması önemlidir, böylece aktif sporlar için kullanılabilir ve hatta hafifçe ıslanmaktan bile korkmaz.

Altta bir mikrofon deliği, Type-C ve harici bir hoparlör var. Ekranın üstündeki çerçeve ışık ve yakınlık sensörlerini barındırıyor. Bunların yeri, ekrana yapıştırılmış koruyucu filmdeki zar zor fark edilen bir kesikle belirlenebilir. Üst uçta, sınırın dışındaki internet yazarlarının yazdığı gibi kızılötesi bağlantı noktası değil, başka bir mikrofon var (sadece talimatlara bakın).

Talimatlar ayrıca NFC modülünün ana kamera uzantısının sağında bulunduğunu da öneriyor. Bu, akıllı telefonunuzu temassız ödeme terminalinin üzerinde beceriksizce hareket ettirmemeniz için yararlı bir bilgidir.

6,7 inçlik ekran AMOLED teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. Mükemmel renk üretimine ve daha da önemlisi yüksek bir görüntü renk bozulması frekansına sahiptir. 120 Hz, oyun özel efektlerini ve animasyonlarını izlemekten keyif almanızı sağlar. Ayrıca yeterince parlaktır, bu nedenle içerik, üstüne uygulanan bir filmle bile dışarıda okunabilir ve bu da belirgin şekilde parlama ekler.

MediaTek Dimensity 7050, aslında Dimensity 1080’in “yeniden üretilmiş” hali olan geçen yılın işlemcisidir. TSMC’nin 6nm teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. CPU, 2,6 GHz frekansında iki adet yüksek performanslı Cortex-A78 çekirdeği ve 2,0 GHz frekansında altı adet enerji tasarruflu Cortex-A55 çekirdeğinden oluşmaktadır. Aynı zamanda Mali-G68 MC4 grafik işlemcisi kullanılmaktadır.

8 GB LPDDR4X RAM takılı, 256 GB sürücüden 8 GB daha çıkarılabilir. Ayrıca hızlıdır, UFS sürüm 3.1 formatındadır. Ek olarak, maksimum 2 TB kapasiteli bir MicroSD hafıza kartı takabilirsiniz.

Markalı ColorOS, arayüz açısından genel olarak kullanışlı ve keyifli olsa da, yine de sormadan uygulama ve oyunlar yüklüyor.

Kamera Özellikleri

Oppo Reno 11F kamera

Burada üç ana kamera modülü var. Ana olanı Omnivision’dan, 64 megapiksel sensörlü OV64B modeli. f/1.7’lik iyi bir diyafram değerine sahip ve birçok karanlık sahneyi “uzatıyor”. Bir akıllı telefonda 60 karede 4K video çekebilmenize rağmen optik sabitleme yok.

Sony IMX355 geniş açılı modül zaten gözle görülür şekilde daha küçük boyutta. Ayrıca makro fotoğrafçılığa yardımcı olan 2 megapiksellik bir yardımcı sensör de var.

İyi ışıklandırmada fotoğraf kalitesi oldukça iyi. Karanlık alanlar ve detaylar için yeterli diyafram açıklığı da var. Ancak makro çekim yaparken veya portre fotoğrafı çekmeye çalışırken, kamerayı çok yakın tutarsanız veya yeterli ışık yoksa kalite sorunları ortaya çıkabilir. Bu nedenle, Sony IMX615 32 megapiksel ön kamerayla çok daha iyi portre fotoğrafları elde etmek biraz şaşırtıcıydı.

Batarya

Bu akıllı telefonda bizi gerçekten hoş bir şekilde şaşırtan şey özerkliği. Muhtemelen genel olarak ve özellikle son yıllarda pil ömrü alakalı ve önemli bir gösterge olduğu için. Oppo ve diğer markalar uzun zamandır yüksek kapasiteli piller takıyor. İyi optimize edilmiş bir Android ile birlikte, bu akıllı telefonun gün boyunca güvenle çalışmasını sağlıyor. Sentetik yük, artırılmış ekran arka ışık parlaklığı ve aktif kablosuz iletişimlerle 18 saat elde ettik ki bu çok iyi bir gösterge.

Ayrıca 50 dakikadan kısa bir sürede batarya %100’e, 10 dakikada ise %30’a kadar şarj oluyor. Oppo’nun kendi hızlı şarj algoritması da bulunuyor; bu durumda akıllı telefon için 67 W’lık bir güç kaynağı sunuluyor.

Hızlı ve güçlü şarj teknolojilerinde pil ömrü sorunu akuttur. Ayarlarda artık giderek daha fazla akıllı güç tüketim modları ve şarjı %80-85 ile sınırlayan bir onay kutusu bulabilmeniz şaşırtıcı değildir. Tüm bunlar, yüksek akımların pillerin özellikleri üzerindeki zararlı etkisini telafi etmelidir.

Oppo daha da ileri giderek şirket 4 yıllık bir pil ömrü iddia ediyor. Akıllı telefon eskimeden önce bozulduğunu söyleyebiliriz. Şirket bu noktayı, akıllı telefonların kullanım süresinin geçen yıla göre %30 arttığını gösteren bir çalışmanın sonuçlarıyla destekledi. Ve kullanıcıların %36’sı akıllı telefonlarını 3 yıldan uzun süredir kullandıklarını söyledi.

İzlenimler

Oppo Reno 11F akıllı telefon, uzlaşmaları ve yeni pil ömrü ve optimizasyon teknolojilerini inanılmaz bir şekilde bir araya getiriyor. Bu akıllı telefon çoğunlukla gecikme veya yavaşlama olmadan 2-3 yıllık kullanım ömrüne sahip olacak. Optimizasyon ve yeni Android 14, pek de yeni olmayan yonga setini telafi ediyor. Ne yazık ki, bu fiyat segmentinde kameranın yetenekleri hakkında hala sorular var, ancak ön modülün çalışması selfie çekmeyi seven herkese hitap edecek.

Aynı zamanda, herhangi bir içeriği tüketmek için eşit derecede uygun olan iyi kalitede bir ekrana sahiptir. Donanım açısından, akıllı telefon genellikle rakipleri arasında iyi görünüyor. Ekran altı parmak izi tarayıcısı, IP65 kasa koruması ve geniş pili yenilemek için hızlı şarj var. Tüm bunlar, Oppo Reno 11F‘yi en iyi orta sınıf çözümlerden biri yapan kullanışlı ve çekici bir kasada toplanmıştır.

Oppo Reno 11F (CPH203) akıllı telefonun özellikleri

Bağlantı: GSM: 850/900/1800/1900 MHz

WCDMA: Bantlar 1/2/4/5/6/8/19

LTE FDD: Bantlar 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66

LTE TDD: Bantlar 38/39/40/41

5G NR: n1/n2/n3/n5/n7/n8/n20/n26/n28/n66/n38/n40/n41/n77/n78

İşletim Sistemi: Android 14 + ColorOS 14
Ekran: 6,7”, 1080×2412, AMOLED, 120 Hz, dokunmatik katman frekansı 240 Hz
İşlemci: MediaTek Dimensity 7050, 8 cores
Grafikler: ARM Mali-G68 MC4
RAM, depolama: 8 (+8 GB sanal), LPDDR4X + 256 GB, UFS 3.1 + MicroSD (2 TB’a kadar)
Ana kamera: 64 megapiksel OV64B; f/1.7; 81°; otomatik odaklama; OIS olmadan

8 megapiksel Sony IMX355; f/2.2; 112°

Ön kamera: 2 megapiksel; f/2.4; 89°

32 megapiksel Sony IMX615; f/2.4; 90°

Kart yuvası: 2×nano-SIM
İletişim: Wi-Fi 5 802.11ac, NFC, Bluetooth 5.2, 3,5 mm ses
Navigasyon: A-GPS, GPS, Beidou, Galileo
Bağlayıcı: USB Tip-C
Sensörler:
  • İvmeölçer
  • Jiroskop
  • Işık sensörü
  • Yakınlık sensörü
Parmak izi sensörü: Ekranın altında
Koruma: IP65
Batarya: 5000 mAh
Şarj gücü: 67 W, SÜPERVOOC
Boyutlar: 161,6×74,7×7,54 mm
Ağırlık: 177 gr
Tedarikçi: Oppo AED Ukrayna Şirketi
Fiyat: 260 dolar

Değerlendirme:

+ ergonomi

+ özerklik

+ hızlı şarj

+ Ekranın altında parmak izi tarayıcısı

-optik stabilizasyon yok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz