Asus ProArt P16 (H7606) İncelemesi

Asus ProArt P16, ilk yaratıcı sınıfı dizüstü bilgisayarlar piyasaya sürüldüğünde, bu alandaki pek çok kişi, özellikle de yazarlar, temkinli bir yaklaşım sergilemişti. Ancak, etkileyici 4K OLED ekranı, güçlü hoparlörleri ve güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, görüntülü görüşmeler ve yaratıcı çıktılar için geliştirilmiş yapay zeka destekli bir dizi özelliğe sahip. Sanal Asus DialPad ise daha ince ayar yapmayı ve kısayollara hızlı erişimi mümkün kılıyor. En önemlisi, bu ProArt P16 konfigürasyonu, AMD Ryzen AI 9 HX 370 işlemci ve güçlü Nvidia GeForce RTX 4070 grafik kartıyla donatılmış, her türlü yüksek güç ihtiyacını karşılıyor. Fotoğraf ve video düzenlemeden grafik tasarıma kadar her türlü içerik oluşturma ihtiyacına hitap edebilecek kapasiteye sahip olan bu dizüstü bilgisayar, hatta film çekimleri için bile uygun. İş yükü ağırlaştığında biraz ısınsa ve ses yapsa da, Asus ProArt P16, içerik üreticileri ve dayanıklı, güçlü bir üst düzey dizüstü bilgisayar arayan herkes için Editörün Seçimi ödüllü bir seçenek olarak öne çıkıyor. ProArt P16, sadece hafifliği ve kompakt boyutlarıyla değil, aynı zamanda sağlamlık ve dayanıklılık açısından da etkileyici bir denge sunuyor. Bu taşınabilirlik, kullanıcıların seyahat ederken veya dış mekanlarda çalışırken yüksek performanslı bir cihazı rahatlıkla yanlarında taşıyabilmelerine olanak tanıyor. Ayrıca, güçlü bileşenleri ve şık tasarımı sayesinde, içerik oluşturucuları için hem estetik hem de işlevsel bir tercih haline geliyor. Bu denge, P16’yı taşınabilirlik ve performans arasında mükemmel bir uyum yakalayan bir cihaz yapıyor.

Asus ProArt
                                                                                                                                                                                                                                                                       Asus ProArt

ProArt P16, 4,1 pound (yaklaşık 1,86 kg) ağırlığıyla sınıfındaki en hafif seçeneklerden biri ve 0,59 ila 0,68 inç kalınlığında, 13,9 x 9,7 inç boyutlarında. Bu boyutlar, rakiplerine göre nasıl bir konumda? Alienware m16 R2 (0,93 x 14,33 x 9,81 inç; 5,75 pound) gibi bir oyun dizüstü bilgisayarından çok daha ince. Benzer şekilde, Dell Precision 5490 (0,75 x 12,2 x 8,3 inç; 3,29 pound) iş istasyonu da daha kalın ve ağır. Ancak, taşınabilirlik açısından Lenovo Slim Pro 9i (0,71 x 14,27 x 9,64 inç; 4,92 pound) ve Samsung Galaxy Book4 Edge 16 (0,48 x 13,99 x 9,85 inç; 3,41 pound) gibi yaratıcı dizüstü bilgisayarlarla karşılaştırıldığında, ProArt P16 oldukça rekabetçi ve bazılarından daha taşınabilir.

Asus ProArt P16 Tasarım: Baştan Sona Minimalist

Özel ProArt P16 yapılandırmamız, H7606 modeli olarak bilinir ve AMD XDNA sinir işlemcisi (NPU) barındıran 2GHz hızında çalışan AMD Ryzen AI 9 HX 370 işlemciye sahiptir. Cihazda 32GB LPDDR5X bellek, 2TB M.2 NVMe PCIe 4.0 SSD, entegre AMD Radeon 890M işlemci, 8GB GDDR6 VRAM’e sahip ayrı bir Nvidia GeForce RTX 4070 GPU yer alıyor. Ayrıca, 16 inç boyutunda, 3.840 x 2.400 çözünürlük sunan OLED dokunmatik ekranla donatılmıştır.

Asus’un diğer dizüstü bilgisayar serileriyle karşılaştırıldığında, ProArt daha sade bir tasarıma sahip. Nazik eşmerkezli daireler, parlayan yüzeyler veya dikkat çekici ışık gösterileri yerine, ProArt P16, derin mürekkep siyahıyla karşımıza çıkıyor. “Asus ProArt” yazısının bulunduğu, parlak şekilde yükseltilmiş harfler ve gümüş logo dışında, dizüstü bilgisayarın kapağının geri kalanı tamamen obsidyen siyah. Ancak bu, tasarımın tamamen sade olduğu anlamına gelmiyor: Logoya daha yakından baktığınızda, küçük amblemin içinde ustaca oyulmuş bir “Pro” ibaresini fark edeceksiniz.

Dizüstü bilgisayarın iç tasarımı, eski Razer Blade modellerini anımsatıyor; tam boyutlu, membran tarzı bir klavyeyi çevreleyen güçlü hoparlörler dikkat çekiyor. Sağ üst köşede yer alan ilginç tekerleği ve geniş dokunmatik yüzeyi ile (daha fazla özellik ilerleyen kısımlarda) bile, avuçlarınızı dinlendirmek için yeterli alan bulunuyor. Güç düğmesi ise F12 tuşunun hemen üzerinde konumlanmış ve yalnızca işlevini yerine getiriyor.

Bu, bir yaratıcı dizüstü bilgisayarda beklediğim bağlantı noktası düzeni. Asus, iki USB 3.2 Gen 2 Type-A portu, bir USB 3.2 Gen 2 Type-C portu, bir HDMI 2.1 FRL portu, bir SD Express 7.0 kart okuyucu, bir kulaklık girişi ve özel bir DC-in portu sunuyor. Tek eksik olan şey bir Ethernet portu, ancak bu çok büyük bir eksiklik sayılmaz.

Taşınabilir Bir Güç Merkezi
Asus ProArt P16, içerik oluşturucuları hedefleyen etkileyici bir makine olarak dikkat çekiyor. Büyük boyutlarına rağmen, ProArt P16 yeterince hafif ve kompakt ki, bir kitap çantasına rahatça sığar ve doğaçlama bir fotoğraf çekimi için kolayca taşınabilir. İçindeki güçlü bileşenlerle, P16, 4K oyunlar dışında karşısına çıkan her türlü görevi rahatlıkla yerine getirebilir.

TeknobooX.com Olarak Türkiye ve Dünya’da gelişen teknoloji haberlerini hızlı ve kolay bir şekilde sizlere ulaştırmayı amaç edinmiştir. Sizlerde gelişen teknoloji haberlerinden haberdar olmak istiyorsanız, sitemizi takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunları da beğenebilirsin