Asus ROG Phone 3, güçlü bir çip, devasa bir ekran ve bazılarına basit gelse de kendine göre bir kitlesi olan “oyuncu” estetiğiyle oldukça etkileyici bir teknoloji ürünü. Ben şahsen, RGB ışığını ve kasasının teknolojik fütüristik görünümünü seviyorum ve eminim başkaları da sevecektir.
Kişisel eğlence merkeziniz olmayı hedefliyor sadece oyun için değil, aynı zamanda her türlü medya tüketimi için de. Ekranı büyük ve hoparlörleri yüksek sesli ve uzamsal, bu nedenle film izlemek için de aynı şekilde işe yarıyor. Ne yazık ki, ekran paneli en iyisi değil ve arzulanan çok şey bırakıyor.
Asus, bu cihazın geleceğe dönük olmasını istediği konusunda oldukça netti. Sadece “modası geçmiş” olarak kabul edilmeden önce birkaç yıl dayanacak oldukça cömert bir teknik özellik sayfasına sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda telefonun meyve suyu kutusunun mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını sağlamak için ayrıntılı bir “pil sağlığı” sistemi de mevcut.
Bir dizi aksesuar ve yuva, Asus ROG Phone 3‘ün medya yeteneklerini daha da genişletiyor; klavye ve fare bağlamanıza olanak tanıyan bir ekran yuvası, ikinci bir ekran folio tipi aksesuar, tescilli bir oyun kumandası ve hatta bir ethernet portu adaptörü. ROG Phone II ekosistemine girdiyseniz, Asus ROG Phone 3’ün önceki nesil aksesuarların tümüyle uyumlu olduğunu bilin çünkü selefiyle hemen hemen aynı şekil ve boyutlara sahip.
Genel olarak, makul bir fiyat için çok fazla telefon bir Galaxy S20 kadar maliyeti var, ancak yükseltilmiş bir işlemci, oyuncuların takdir edeceği entegre omuz düğmeleri, devasa bir pil ve estetik bir görünüm sunuyor. Ne yazık ki, ekran kalitesi ve kamera performansı açısından S20 ile rekabet edemiyor, bu nedenle öncelikleriniz bunlarsa bu, farklı bir yöne yönelmeniz için bir işaret.
Asus ROG Phone 3 tasarımı ve ekranı
Asus ROG Phone II’yi daha önce tuttuysanız, ROG Phone 3 size tanıdık gelecektir. Aynı boyut, şekil ve genel ölçülere sahiptir. Ön taraftaki iki stereo hoparlör, günümüz standartlarına göre kalın görünen çerçevelerin içinde arkada yer almaktadır.
Burada gördüğümüz Asus ROG Phone 3’ün arkası parlak camdır. Parmak izi lekelerinden hoşlanmam ama Asus ROG Phone 3’ün tutuşu için harikalar yarattığını gördüm; hantal ve ağır ROG Phone II, yumuşak mat arka yüzey nedeniyle sık sık elimden kayıyor. ROG Phone 3 ele oldukça iyi yapışıyor.
Oyuncu estetiği geri döndü Asus ROG Phone 3’ün cam paneli telefonun ısı emicisini havalı bir şekilde ortaya çıkarıyor ve arkada birçok farklı şekilde özelleştirebileceğiniz RGB aydınlatmalı ROG logosu var. Renklerden flaş modlarına ve hatta varsa evinizdeki diğer RGB aydınlatmalı ROG donanımlarınızla senkronize etmeye kadar.
Yan tarafta özel bir bağlantı noktası var. Asus yapımı bir temas noktasının yanında bir USB Type-C konektörü. Uzun süreli oyun seansları için dahil edilen soğutma fanınızı buraya takıyorsunuz ve Asus DisplayDock da buraya bağlanıyor. Bağlantı noktası, kullanılmadığında temiz kalmasını sağlamak için kauçuk bir kapakla kapatılmış. Harika, ancak o kapağı gerektiğinde çıkarmak gerçekten zor! Kaybetmesi de kolay, ancak en azından Asus kutuya birkaç yedek parça koymuş.
Bir kez daha, telefonun yan tarafında iki “omuz düğmesi” var bunlar FPS oyunlarını kolaylaştırır çünkü istediğinizi yapmak için bunları eşleştirebilirsiniz. Nişan alma, ateş etme, el bombası atma vb.hassastırlar, parmaklarınızla “bulmaları” kolaydır ve bir telefonda oyun deneyimini gerçekten geliştirirler. Asus ROG Phone 3’te denediğinizde Call of Duty: Mobile’ı başka bir cihazda oynamanın zor olduğunu göreceğinizden emin olabilirsiniz.
Tabii ki normal telefonunuz için omuz düğmesi klipslerine para harcamadığınız sürece. Ancak bunları kaybetmek ve sık sık unutmak kolaydır. Bunların cihaza entegre edilmesi gibisi yoktur.
144 hz delilik
Bu, 144 Hz’e kadar yenileme hızını destekleyen bir OLED panel. Evet, bu inanılmaz bir teknolojik başarı, ancak biraz aşırı olduğunu düşünüyorum. Elbette, övünmek için harika, ancak bunun yine “Bir telefonda 4K çözünürlüğe ihtiyacımız var mı?” tartışması olduğunu hissediyorum. 120 Hz ile 144 Hz arasındaki farkı görebileceğimi iddia etmeyeceğim, özellikle de bir telefonda. Ve eğer biri bunu iddia ederse bunu çok ciddiye almam.
Ekranın dokunuşlara aşırı duyarlı hissettirdiğini söyleyeceğim – bu muhtemelen ROG Phone 3’ü kutudan çıkardığınızda sizi vuracak ilk şey olacaktır. Dokunmalara anında tepki veriyor ve temelde benden birkaç favori oyunumu yüklememi istedi ve bu inceleme için son tarihi neredeyse kaçırıyordum.
Teknik olarak, özellikler 270 Hz dokunmatik örnekleme hızı ve 25 ms dokunmatik gecikmesi diyor. Bunu gerçek hayatta ölçmek oldukça zordur, ancak sadece karşılaştırma amacıyla Gamebench, yüksek hızlı bir kamerayla birkaç laboratuvar testi yaptı ve Huawei Mate 30 Pro, Galaxy Note 10 ve iPhone 11 Pro Max’in dokunma gecikmesini ölçtü. Hepsi 50+ ms’lik bir dokunma gecikmesine ulaştı. Testlerin gerçek oyunlarda gerçekleştirildiğini belirtmekte fayda var, ancak Asus ROG Phone 3‘ün 25 ms vaadinin gerçek dünyada kendini kanıtlaması gerekiyor.
Ne yazık ki, ultra yüksek yenileme hızına sahip panelin bir bedeli olduğu anlaşılıyor. Asus ROG Phone 3’ün ekranının renkleri kesinlikle iyi görünse de (ve aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç renk profiliniz olsa da) korkunç bir “ezilmiş siyahlar” sorunu yaşıyor. Temel olarak, parlaklığı %50’nin altına düşürürseniz, sahnedeki daha koyu alanlar çok sert hale geliyor, ya yumuşak bir geçiş olmadan doğrudan siyaha geçiyor ya da çok rahatsız edici koyu yeşilimsi tonlar gösteriyor.
GÜNCELLEME:Asus, burada incelediğimiz üretim öncesi örneklerde olduğu gibi ekran sorunları olabileceğini açıklamak için bize ulaştı, ancak şirket tüketicilere sunulacak nihai ünitelerin ekran kalitesi açısından “ROG Phone II ile karşılaştırılabilir olması” gerektiğini vaat ediyor. Asus ROG Phone 3 Türkiye Satış fiyatı hakkında herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Asus ROG Phone 3 Türkiye’ye ne zaman geleceği hakkında herhangi bir açıklama yapılmamıştır.
iPhone SE 4’ün yolda olduğunu artık kesinlikle biliyoruz. Defalarca sızdırılan bilgiler, cihazın teknoloji dünyasında büyük bir yankı uyandıracağını gösteriyor. Ancak, herkesin aklındaki en büyük...
Android 15'in Ekim ayında kullanıcılara sunulmasının ardından yaklaşık bir aydan biraz fazla bir süre sonra Google, Android 16'yı duyurdu ve en yeni Android sürümünün...
Nvidia RTX 50 çıkış tarihi belli oldu. Nvidia RTX 40 ailesinden ekran kartlarının üretimini sonlandırmaya başlıyor ve ilk RTX 50 modellerinin lansmanının 2025'in başlarında...
Yapay zekaya resim çizdirme, son yıllarda birçok sektörde olduğu gibi sanat alanında da çığır açıyor. Yapay zekanın resim oluşturma yetenekleri, hem profesyonel sanatçılar hem...
Snapchat, ebeveyn kontrolü paneline yeni konum izleme özelliği ekliyor. Bu yeni özellik, ebeveynlerin çocuklarının Snap Map ayarlarına yeni bir modül kazandıracak ve nerede olduklarını...