OnePlus 12, amiral gemisi telefonlarına rakip olmayı hedefliyor; yani en iyi Samsung Galaxy veya Apple iPhone’dan çok daha uygun fiyatla, ancak yine de bu popüler modellerin sunduğu en iyi özellikleri sunan bir cihaz.
OnePlus 12, oyunlar ve üretkenlik görevlerinde olağanüstü bir performans sergiliyor. Kameraları mükemmel görüntüler sunuyor; bazı durumlarda elde edilen fotoğraflar oldukça etkileyici. OnePlus 12’yi tercih ettiğinizde, üst düzey performans, harika fotoğrafçılık ve günlerce süren pil ömrü elde edersiniz.
OnePlus, teknik özellikler açısından en büyük iyileşmeyi şarj ve pil kapasitesinde yaptı. OnePlus / Oppo SuperVOOC şarj teknolojisi sayesinde, aslında iki 2.700 mAh hücreden oluşan 5.400 mAh’lik bir pil kapasitesine sahip. Bu, 80W’a kadar hızlı şarj veya AirVOOC şarj cihazı ile 50W’a kadar kablosuz şarj imkanı sunuyor.
OnePlus 12 Özellikleri
Boyutlar: 164,3 x 75,8 x 9,2 mm
Ağırlık: 220g
Ekran: 6,82 inç OLED; 1.600 nit; 4.500 nit maksimum parlaklık
Çözünürlük: 1440 x 3168 piksel
Yenileme Hızı: 120Hz
Yonga Seti: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
RAM: 12GB / 16GB
Depolama: 256GB / 512GB
İşletim Sistemi: Android 14; Oxygen OS 14
Arka Kameralar: 50MP geniş açı; 48MP ultra geniş; 64MP 3X zoom
Ön Kamera: 32MP
Pil: 5.400 mAh
Şarj: 80W kablolu; 50W kablosuz
Renk Seçenekleri: Akışkan Zümrüt, İpeksi Siyah
OnePlus, Android 14 ile Oxygen OS kullanıyor ve Android’e hafif bir dokunuş yaparak, telefonun kullanımını ve düzenlemesini daha da kolaylaştırıyor. OnePlus 12, Google’ın birkaç yıl önce bıraktığı bazı ana ekran düzenleme araçlarını koruyor, bu nedenle kullanımı ‘vanilya’ Android sürümüne kıyasla daha kullanıcı dostu.
Ancak, OnePlus 12‘de birden fazla “Fotoğraf” uygulaması bulunuyor; örneğin, OnePlus fotoğraf galerisi ve Google Fotoğraflar gibi farklı uygulamalar yer alıyor.
Oxygen OS’in ve OnePlus’ın kendi geliştirdiği sistemin en büyük zorluklarından biri, Android güncellemeleriyle ilgili oluyor. OnePlus, telefonları için üç yıl boyunca güncelleme sunuyor.
OnePlus 12, 4.500 nit’e kadar parlaklık seviyelerine ulaşabiliyor. OnePlus, 3.000 nit’in üzerindeki seviyelerin uzun süreli kullanımlarda gözlere zarar verebileceğini belirtiyor ve ekranın yalnızca gerektiğinde aydınlatma yaptığı ifade ediliyor. Ekranın hızı ve tepkiselliği oldukça etkileyici ve gecikmesiz bir deneyim sunuyor. Ekran, her açıdan canlı ve net görüntüler sağlıyor.
OnePlus 12’nin ekranı teknik olarak çok keskin ve ekranın kenarındaki kavisler oldukça zarif görünüyor. Ekran parlaklık seviyesi artırılabilse de, her durumda bu düzeye ihtiyaç duyulmadığı düşünülüyor.
Gerçekten harika görünen fotoğraflar, özellikle insan portreleri çekmek isteyenler için OnePlus 12 mükemmel bir seçenek. Ancak, eğer renk ve ayrıntılarda aşırı doğruluk arıyorsanız, başka bir model tercih edebilirsiniz. OnePlus ve Hasselblad arasındaki ortaklık dördüncü neslinde de devam ediyor ve kameralar, benzersiz görüntüler üretiyor. Ancak, bu tarz görüntüler herkesin bir akıllı telefon kamerasından beklediği ya da istediği tarzda olmayabilir.
OnePlus, Hasselblad’ın klasik portre lenslerini taklit etmek için kamera işlemelerini ayarladığını belirtiyor. Bir Hasselblad kamerasıyla çekim yapmamış olsam da, OnePlus 12’nin selfie ve portre fotoğraflarında elde edilen sonuçlar genellikle oldukça etkileyici.
OnePlus 12, her görevde üstün bir performans sergiliyor. Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle, oyun oynarken, fotoğraf düzenlerken ve arayüzde gezinirken hızlı hareket ediyor. Teknik olarak biraz daha yavaş olsa da, yalnızca kıyaslama puanlarına odaklanılmadığı sürece bu fark hissedilmiyor.
OnePlus 12, yapay zeka özelliklerinde gereksiz gecikmeler yaşatmıyor. Özellikle fotoğraflar uygulamasında bazı ekstra özelliklerin olmaması, hız açısından bir avantaj sağlıyor.
OnePlus, soğutma sisteminin ve Oxygen OS’in CPU, RAM ve depolama alanını verimli kullanarak uzun süre sorunsuz çalıştığını belirtiyor. Performans açısından herhangi bir sorun yaşanmıyor, ancak şirketin iddialarına temkinli yaklaşılabilir.
OnePlus 12, teknik olarak 5.400 mAh pil kapasitesine sahip, ancak bu pil iki hücreye bölünmüş durumda. Bu teknoloji, her iki pili aynı anda şarj ederek şarj hızını iki katına çıkarıyor. Verilen 80W şarj cihazıyla, OnePlus 12 30 dakikadan kısa bir sürede %100 doluluk oranına kadar şarj olabiliyor.
OnePlus 12, özel bir 50W kablosuz şarj cihazı ile birlikte geliyor. 15 dakikada %27 şarj oluyor. Kablosuz şarj, bazı kablolu şarj cihazlarından daha hızlı olabiliyor. Kablolu şarj, kablosuz şarjdan daha verimli olduğu için, OnePlus 12 fişe takıldığında daha hızlı şarj oluyor.
TeknobooX.com Olarak Türkiye ve Dünya’da gelişen teknoloji haberlerini hızlı ve kolay bir şekilde sizlere ulaştırmayı amaç edinmiştir. Sizlerde gelişen teknoloji haberlerinden haberdar olmak istiyorsanız, sitemizi takip edebilirsiniz.