Yeni dördüncü nesil AirPods 4.nesil Apple’ın profesyonel düzeydeki birçok özelliğini harika ses veren kompakt, açık kulaklı bir tasarıma entegre etti.
Son birkaç haftadır AirPods Pro 2′mizle birlikte deniyoruz – bizim vazgeçilmez kulaklığımız. Ancak açık kulak tasarımı oldukça rahat ve uzun süreli kullanım için harika.
Biz öncelikli olarak aktif gürültü engelleme özelliğine sahip modele odaklanacağız ancak özelliklerin çoğu ortak.
Yeni AirPods, Apple‘ın şimdiye kadarki en küçüğü. En azından kılıf, düpedüz minik.
Cebimizde olduklarında, orada olduklarını söylemek bile zordur. Sadece koşmaya çalıştığımızda fark ederiz çünkü hala ceplerinizin sallanmasına neden olurlar ve bu da can sıkıcı olur.
Kasanın alt kısmında Find My’ı çağırırken yardımcı olan bir hoparlör ızgarası var. Çok küçük oldukları için, büyük ihtimalle onu kullanmanız gerekecek.
Sadece testlerimiz sırasında en azından birkaç kez kullanmak zorunda kaldık. O hoparlördeki ses kesinlikle yeterince yüksek, hatta bir kanepe yastığına sıkıştırılmış olsalar bile.
Diğer değişiklik ise arka taraftaki düğmenin kaldırılmış olması. AirPods’u sıfırlarken basılacak fiziksel bir düğme artık yok.
Durum ışığına da benzer bir değişiklik yapıldı. Artık ön cepheden dışarı çıkan küçük bir LED değil.
Bunun yerine, plastik kabuktan parlayan bir iç ışıktır. Bu değişikliklerin her ikisi de dış cepheyi iyileştirmeye yöneliktir çünkü güzel ve temiz görünür, ancak aynı zamanda kırılma veya kirlenme olasılığını da azaltır.
Kulaklıklarda hala bir düğme var, sadece göremiyorsunuz. Gizli LED ışığının hemen altında dokunmatik bir düğme.
Kulaklıklarınızı eşleştirme moduna geçirmeniz gerektiğinde, kutuyu açıp LED’in hemen altına iki kez dokunuyorsunuz. Bunu nasıl yapacağınız o kadar da açık değil, ancak yine de yapması kolay.
Kulaklıklar, daha önce olduğu gibi üst kısma takılıyor ancak onları çıkarmanın daha zor olduğunu gördük. Kapak, kulaklığın arkasına çok yakınlaşıyor ve iyi bir tutuş için size çok az alan bırakıyor.
Tomurcuklar da tam olarak oturacak kadar oturuyor, onları çıkarmak zor. Biz de alıştık ama diğer setlere kıyasla çıkarmak biraz uğraştırıcıydı.
Apple, bu kulaklıkların şeklini iyileştirmek için önemli miktarda zaman harcadıklarını söylüyor. Bunlar, AirPods 2.nesil ve AirPods Pro’nun bir karışımı.
Silikon kulak uçları yok ama şnorkel (kulağınıza giren kısım) sanki biraz düzleştirilmiş gibi duruyor.
Herkesin kulağına uyan kulaklıklar yapmak imkansız olacak. Yerleştirmeniz gereken çok çeşitli şekillere uyması mümkün değil.
Normal AirPods tasarımında veya AirPods Pro’da hiçbir sorun yaşamadık. Ancak bu stil biraz sığ hissettiriyor.
Başlangıçta neredeyse fazla şişkin, bu da kulağın içinde düzgün durmasını engelliyor. İçeride kalıyor ve masada otururken bile aşırı rahat, ancak zıplamaya başlarsak kalmıyor.
Ancak bunun sizi bu ürünleri almaktan alıkoymasına izin vermeyin çünkü soruşturduğumuz birkaç kişi daha vardı ve hiçbiri uyum sorunu yaşamadı ve gayet iyi buldular.
Tasarımda dikkat edilmesi gereken son şey sensörlerdeki değişikliktir. Cilt algılama sensörü kullanan AirPods 3’ün aksine, yeni AirPods normal bir yakınlık sensörü kullanıyor.
Bu, AirPods’ların kulağınızda mı yoksa kulağınızın dışında mı olduğunu söyleyen sensördür. Eğer çıkarlarsa, içeriğinizi otomatik olarak duraklatabilir veya ses çıkışınızı değiştirebilirler.
Geriye doğru atılmış bir adım gibi hissettiriyor çünkü tetiklenmeleri çok kolay. Kulaklıkları bir çarşafın içinde yatağa koymak onları kulaklarımızda olduklarını düşünmeye kandırıyor.
Benzer bir şey, AirPods’u cebimize bir kılıf koymadan attığımızda da oldu. Bu, podcast’imizin çalmaya başlamasına neden oldu ve çaldığını fark ettiğimizde geri dönmek zorunda kaldık.
Dördüncü nesil AirPods, medyanızı veya telefon görüşmelerinizi kontrol etmek için çeşitli Apple Force Stems’lerini kullanır. Müziği çalmak veya duraklatmak, ANC’yi ayarlamak veya bir aramayı sonlandırmak için sapları sıkarsınız.
Dokunma hareketinden daha çok basıncı seviyoruz. En büyük dezavantajı AirPods Pro’da bulunan ses kontrolünün olmaması.
AirPods Pro, sesi ayarlamak için parmağınızı sapların üzerinde yukarı veya aşağı kaydırmanıza olanak tanır. Bunlar yalnızca sıkmalara yanıt verir ve ses seviyesi uygun değildir.
Bu büyük bir kayıp değil, özellikle de bir Apple Watch’unuz varsa. Digital Crown, şu anda oynatılan herhangi bir medyayı kontrol edebilir, ki bu da günümüzde çoğu zaman yaptığımız şeydir.
Onları kontrol etmenin diğer yolu başınızla olur. Başınızı sallamak veya sallamak Siri’ye olumlu veya olumsuz bir yanıt görevi görebilir.
Bir telefon görüşmesi gelirse ve Siri size cevaplamak isteyip istemediğinizi sorarsa, başınızı sallayabilir veya sallayabilirsiniz. Bu, konuşmadan cevap vermenizi sağlar.
Yeni AirPods’larla pil ömrü etkilendi. Daha iyi verimlilik için yeni H2 çip, pil boyutunu küçülten daha küçük kasa ve aktif gürültü engellemenin daha fazla güç tüketmesi arasında, pil için karışık bir durum söz konusuydu.
Aktif gürültü engelleme açıkken, dört saatlik pil ömrü elde edersiniz. ANC’yi kapatırsanız, beş saate çıkar — AirPods 3’ten bir saat daha az.
Kılıf, toplam kullanım sürenizi ANC ile 20 saate, ANC olmadan 30 saate kadar uzatıyor. 30 saat, bir önceki nesil modelle aynı seviyede.
4. nesil AirPods’ların her ikisini de USB-C üzerinden şarj edebilirsiniz ancak ANC donanımlı versiyonda kablosuz şarj da destekleniyor.
Herhangi bir Qi şarj cihazına veya bir Apple Watch şarj diskine yerleştirilebilirler. Kasa çok küçüldüğünden, Apple MagSafe mıknatıslarını çıkarmak zorunda kaldı.
Hala bir MagSafe şarj cihazından şarj edebilirler, ancak onları dikey bir şarj standına bağlı tutacak manyetik bir tutucuya sahip değiller. Düz bir şarj pedine gitmeleri gerekecek.
Bu bizim için şaşırtıcı derecede iticiydi. AirPods’larımızı arabada MagSafe havalandırma yuvası şarj cihazımızda ne sıklıkla şarj ettiğimizi fark etmemiştik ve şimdi de edemiyoruz.
AirPods 4.nesilin hangi versiyonunu satın alırsanız alın, ses kalitesi aynı olacaktır. H2 ses işleme, sürücü, hepsi sürümden sürüme değişmemiştir.
Bunlar Apple’ın şimdiye kadar ürettiği en iyi açık kulak içi kulaklıklardır. Baslarda net ve şaşırtıcı derecede vurucu ses verirler.
Mühürlenmedikleri için biraz sadakat kaybı var ama bu beklenen bir şey. The Black Keys’in Tighten Up parçasını dinlerken ön tarafta devam eden yüksek hat vuruşlarını duyabiliyordunuz ama bas her yerden geliyordu.
Parçaların başında basın iyi olduğunu, ancak parçanın geri kalanına gelindiğinde bir kısmının kaybolduğunu fark ettik. Neredeyse hepsini sığdıracak kadar yer yokmuş gibi.
Bunun nedeni, özellikle Bohemian Rhapsody gibi oldukça geniş bir şarkıyı dinlediğimizde, ses sahnesinin diğer bazı kulaklıklara göre daha küçük hissettirmesi olabilir .
Ses seviyesi de rahattı. İçeride, müziğimizin etkisini kulağımıza zarar vermeden veren yaklaşık %50’de rahatlıkla tuttuk.
Aktif gürültü engelleme özelliğine sahip AirPods 4’te yeterince güvenilir sonuçlar elde ettiler. ANC açıkken biraz sessizleştirme olduğunu söyleyebilirdiniz ancak yine de insanların konuşmalarını ve bazı sesleri duyabiliyordunuz.
Açtığınızda AirPods Pro kadar izole edici değildi. Ancak müzik çalmaya başlar başlamaz temelde tüm arka plan gürültüsü kayboldu.
Yeni AirPods 4.nesilde beğenilmeyecek çok az şey var. İster temel sürümü, ister ANC sürümünü isteyin.
İkisi arasında ANC modelini kesinlikle tavsiye ederiz. ANC, kablosuz şarj ve Find My için hoparlörün yanı sıra çok daha fazla yazılım özelliği elde edersiniz.
Fiyat farkına değdiğini düşünüyoruz. Daha az ödemek istiyorsanız, muhtemelen geçmişte 69 dolara kadar düşmüş olan bazı AirPods 2’leri hala satışta bulabilirsiniz.
Apple temelde bunları başardı ve yetersiz AirPods 3. neslinin üstüne bir sürü yeni özellik ekledi. Bu tasarımda AirPods Pro‘nun %90’ı bunlar.
Açıkçası, tek engel AirPods Pro’nun kendisi. Artık bir yıldan eski oldukları için düzenli olarak satışa sunuluyorlar.
TeknobooX.com Olarak Türkiye ve Dünya’da gelişen teknoloji haberlerini hızlı ve kolay bir şekilde sizlere ulaştırmayı amaç edinmiştir. Sizlerde gelişen teknoloji haberlerinden haberdar olmak istiyorsanız, sitemizi takip edebilirsiniz.